Golgota Dél-Pest logo
Vezetőnk

Lelkipásztor

Németh Laci vagyok. Nős, 4 gyermek apja. 2005-ben avattak pásztorrá. 2009 óta a dél-pesti Golgota lelkészeként szolgálok.

Szeretek olvasni, futni, emberekkel találkozni, beszélgetni. Fontosnak tartom a személyes kapcsolatokat és az őszinte szavakat.

Egy kávéra, pohár borra vagy egy együtt elfogyasztott vacsorára szinte bármikor kapható vagyok. Hiszem, hogy ISTEN szava az, ami az emberi életeket megváltoztathatja és gyümölcsözővé teheti. Minden vágyam, hogy ez a gyülekezet ne csak egy gyülekezet legyen, hanem olyan közösség, amely sokszorozódik és Dél-Pesten sokszorozódik, és hatása Kispestről kihat akár a világ legvégére is.

Németh László
Vezetőink

Szolgálói csapatunk

Dezsényi Csaba
Gajdátsy Árpád
Rólunk

Történetünk

Egy olyan közösség igyekszünk lenni, melyről igaz, hogy "A szeretet helye".

Mit értünk ez alatt?

Azt, hogy közösség akarunk lenni, közösségként akarunk élni, ismerve és szeretve egymást. 2009-ben a budapesti (belvárosi) Golgota két 18. kerületi házicsoportja szolgált alapjául gyülekezetünk Kispesten történő elindításának. Azóta is igyekszünk a személyes kapcsolatokon alapuló közösséget építeni. Pl. nincs hétközi Istentisztelet, ehelyett mindenkit a személyesebb, kisebb közösségekben való részvételre buzdítunk. Erre pedig rengeteg különböző lehetőséget biztosítunk.

Pontosan ezért bennünket nehéz egy honlapról megismerni... Gyere el, találkozzunk, ismerjük meg egymást, és nézzük meg mi lesz belőle!

Látásunk

Miben hiszünk?

A többi keresztény egyházzal együtt valljuk a kereszténység alapvető tanításait, amelyeket többek között a niceai-konstantinápolyi hitvallás is összefoglal.

Hisszük, hogy „töredékes az ismeretünk”, ezért a „lényeges dolgokban egység, egyebekben szabadság, de mindenben szeretet” elvét valljuk, és az esetleges teológiai különbségek ellenére minden keresztény egyházzal lelki közösségben tudjuk magunkat.

Hisszük, hogy az egyház működéséhez irányadó az Apostolok Cselekedetei 2,42: "És álhatatosan kitartottak az Apostolok tudományában és a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban". Ezért a rendszeres vasárnapi Istentiszteletek mellett, igyekszünk minden lehtőségen és módon gyakorolni ezeket kis és nagy közösségben.

Időpont és helyszín

Gyere és csatlakozz hozzánk

Vasárnap:
10:00 - 11:30
Helyszín:
1191 Budapest, Üllői út 206, B épület